Hírek

A te segítséged is számít!

A Csilla von Boeselager Alapítvány önkéntes segítőket keres Magyarországra indítandó segélyszállítmányok rakodásához.
Tovább

Csengő Zoltán gyakornoki projektje a FAKT AG-nál

2017. július 24-én Hubert Schulte-Kemper esseni magyar tiszteletbeli konzul, a Fakt AG vállalat alapítója és elnöke Szegner Balázs düsseldorfi főkonzul és Werner Arndt, Marl polgármestere társaságában mutatta be Marlban a helyi sajtónak Csengő Zoltán pécsi egyetemista, a Fakt AG gyakornokának munkáját, amelyben a magyar izoglükóz gyártási kapacitás fontosságát és jövőbeli fejlődési potenciálját mutatta be. A gyakorlatra a Hageni Távegyetem és a Pécsi Tudományegyetem sok éve fennálló együttműködésének keretében került sor.
Tovább

Magyarország bemutatkozása az ÉRV-i Középvállalatok Fórumán

Az idén június 28-án megrendezett Középvállalatok Fórumán (NRW Mittelstandsforum) a Düsseldorfi Főkonzulátus kezdeményezése révén Magyarország és Csehország kapott lehetőséget a kiemelt bemutatkozásra az NRW.Internationallal együttműködésben. A digitalizáció mellett a külgazdaság is a 2017-es fórum egyik központi témája volt.
Tovább

Ció-ció-vakáció

Július 1-jén tartotta tanévzáró műsorát a Kölni Érsekség Római Katolikus Magyar Lelkészségének Hétvégi Magyar Iskolája és Óvodája.
Tovább

Be smart! Hungarian E-Health Day

2017. június 22-én a düsseldorfi Factory Campusban került sor Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának szervezésében a „Be Smart! Hungarian E-Health Day” rendezvényre, melynek keretében innovatív magyar orvostechnikai startupok és a Bay Zoltán Kutató Központ számára nyílt lehetőség az észak-rajna-vesztfáliai piacon való bemutatkozásra a külgazdasági kapcsolatok és kutatási kooperációk kiépítése céljából.
Tovább